motorsport-tema3.jpg motorsport-mobile-3.jpg

DAKAR 2018
A Peugeot Total csapat harmadik sorozatos győzelme

TOTAL a Moto2-ben

TOTAL - A Moto2™ és Moto3™ kizárólagos üzemanyag-szállítója

A Total márka 2015-ben jelent meg a nemzetközi motorversenyzés színterén. Ezt a kétkerekűek szegmensének világpiacon való fejlődése indokolta, leginkább az ázsiai és csendes-óceáni, valamint a dél-amerikai régiókban, ahol a motorok és a robogók a mindennapi közlekedés legfontosabb eszközei. A Total csoport a TOTAL HI-PERF kenőanyagainak széles választékát forgalmazza ezeken a piacokon, és ezért fognak az Estrella Galicia 0,0 Marc VDS csapat jelenlegi Moto2 és Moto3 világbajnokai az idei Moto2 szezonban a Total színeiben versenyezni.

A Total már több mint 30 éve vesz részt a legmagasabb szintű motorversenyzésben, ennek köszönhetően a teljesítmény, megbízhatóság, és a fogyasztás terén mutatott szakértelme alapján elismert tudást képes nyújtani a motorversenyzésben használt kenőanyagok terén. Ez a tudás jellemzi a TOTAL HI-PERF és a TOTAL verseny kenőanyagjait, amelyeket Solaize-ben a CreS kutatócsapatai fejlesztenek. A Total ACS (adalékanyagok és speciális üzemanyagok) gyártja és csomagolja a verseny kenőanyagokat, majd gondoskodnak a pályák ellátásáról is.

Michael Bartolemy, csapatvezető

A Total különösen fontos partnerünk a Moto 2 motorok fejlesztésében. Már az elmúlt években is hosszú távú együttműködésben dolgoztunk a Total Grouppal, ők biztosítják számunkra a csúcstechnológiát képviselő kenőanyagokat, amelyekre nagy szükségünk van, ha meg akarjuk nyerni a versenyeket.

Pete Benson, „Tito” Rabat vezető mérnöke

A gyorsasághoz valóban szükség van jó minőségű kenőanyagokra. A Total kiváló termékei sokat segítenek nekünk. A Total már régóta a színtéren van, számos szinten és területen részt vesznek a motorversenyzésben, és az elért eredményeik hűen tükrözik a kenőanyagaik minőségét és teljesítményét.

 

Az alap Moto2 szabályozások

A váz prototípus: tilos a sorozatgyártott keret, lengőkar, üzemanyagtartály, nyereg és áramvonalazás.
Egységes motor minden csapatnak: kb. 140 lóerős, 600 cm3-es 4 hengeres soros Honda motor
Acél féktárcsák (a szén féktárcsák tilosak).
A szabvány elektronikus vezérlőegységet a szervezet biztosítja, a versenyzők számára korlátozottak az elektronikai segédeszközök.
Az áramvonalazás alsó részének motorprobléma esetén 5 liter folyadék tárolására kell alkalmasnak lennie.
A gumiabroncsok gyártója egységesen: Dunlop
Versenyzőnként egy motor.
A versenyzők alsó korhatára: 16 év

A Moto2 világbajnokság alatt a technikai és sport szabályozások bármilyen megszegése szankciókat von maga után, amely a szabálysértés súlyosságától függően lehet figyelmeztetés, pénzbüntetés, boxutca- áthajtásos büntetés, időbüntetés, visszaminősítés, diszkvalifikáció, pontlevonás, vagy felfüggesztés.

resizer-video.png